Ayla's Wereld

Met een blik vol verwachting, vol verwondering, kijk ik naar de wereld.

Spijkerbroek + Naaimachine = Rokje

| 4 reacties

Laatst trok ik mijn favoriete spijkerbroek aan en ontdekte ik dat er een gat in zat.
Balen natuurlijk!
Maar met een beetje creativiteit en een beetje garen was daar best weer wat moois van te maken!
Op internet vond ik een aantal werkbeschrijvingen om van een broek een rokje te maken.
Ik heb van allen het beste genomen en daar zelf wat moois mee gemaakt.

Stap 1: Haal de hele binneste naad van de pijpen uit met een tornmesje.

Stap 2: Haal ook de naadjes van het kruis een stukje uit zodat je de ene kant als flapje over de ander kant kan leggen. Vooral aan de achterkant is het belangrijk om een stukje van de naad los te maken om het rokje recht te laten vallen.

Stap 3: Bekijk even goed hoe kort je je rokje wil hebben, en knip hem af. Houd een centimeter of 5 marge zodat je nog ruimte hebt om hem goed recht te knippen en om te zomen.

Stap 4: Speldt de voorkant vast zodat er geen hobbels meer in zitten. Je hebt nu een groot driehoekig gat tussen en pijpen zitten. Je kunt de afgeknipte stof van een broekspijp gebruiken om dat gat en daar leg je een stuk van de afgeknipte pijp tussen en die speld je ook vast. De achterkant kon ik netjes recht vastspelden zonder tussenstuk.

Stap 5: Nu kun de naden in de voor en in de achterkant gaan stikken. Het mooist is om dat met dubbel stiksel te doen, zoals dat vaak is bij spijkerbroeken.

Stap 6: Knip de onderkant netjes recht af (vraag eventueel iemand je te helpen recht af te spelden terwijl je het rokje aan hebt)

Stap 7: Je kunt nu aan de onderkant de zoom gaan spelden en deze stikken.

Mijn resultaat ziet er zo uit, ik ben tevreden!

4 reacties

 1. Hee, een beetje een gekke link, maar via Stephan’s facebook kwam ik op jouw facebook en op deze site. Je doet echt leuke creatieve dingen! šŸ™‚ Ik heb zelf ook net een naaimachine gekocht, dus ik vind het leuk om te zien wat jij zoal maakt ^^

 2. Hay Gerlin,

  Leuk dat je mijn site gevonden hebt.
  Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn.
  Wie weet breng ik je nog op ideeen hier šŸ™‚
  Dankjewel!

  Liefs, Ayla

 3. wauuuwww zit hier even vol verwondering te kijken naar al het moois wat je maakt. Op naaicursus staat erg hoog op mijn verlanglijstje. šŸ™‚ Maar jij hebt het al goed onder de knie.

  Kom zeker nog eens terug

  Groetjes karin

 4. Al googlend naar tips om van mijn versleten broeken een paar leuke rokjes te maken, kom ik op jouw blog terecht. Goede tip en wat een leuke blog! Die wil ik wel gaan volgen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.