Ayla's Wereld

Met een blik vol verwachting, vol verwondering, kijk ik naar de wereld.

Schoudertas deel 1

| 6 reacties

Een tijdje geleden werd ik via whatsapp benaderd door iemand die ik al jaren niet gesproken had.
We hadden het wel eens gehad over de macbooksleeve die ik gemaakt had voor mijn vriend van een postzak.
En nu had hij wat postzakken in zijn bezit, en wilde hij ook wel een macbooksleeve, en een schoudertas, en een etui en een weekendtas.
De macbooksleeve is al af, daar moeten alleen nog 2 knopen op, maar dat doe ik het liefst als ik even kan passen met de macbook erin waar die knopen precies moeten komen.

20120304-133428.jpg

De sleeve was sneller af dan ik had gedacht. Een paar vrije uren aan besteed en toen wassie al klaar.

De schoudertas ben ik echter al even mee bezig. Er moesten wat ritsvakken in komen, en ik heb nog nooit ergens een rits ingezet. Ook wilde ik de tas iets verstevigen maar niet verzwaren. Uiteindelijk heb ik daarvoor mooie grote hobbyfoam/rubber vellen gevonden op internet. Ik had geluk, want t waren de enige vellen groter dan A4 en ik kreeg de laatste!
1 van deze vellen heb ik in de voering genaaid, een ander zit aan de achterkant tussen de voering en de buitenkant en zo ook een stuk in de bodem van de tas.
Dat lijkt wel goed te werken. T is niet stijf, maar wel dikker, en iets steviger dan stof alleen.
Of het echt goed werkt dat blijkt natuurlijk pas als de tas in gebruik genomen is.
Na een paar weken bijna iedere dag wel een uurtje of 2 aan de schoudertas gewerkt te hebben was vandaag het magische moment van de voering aan de buitenkant naaien en dus een flinke stap dichterbij een afgewerkt product .

20120304-133812.jpg 20120304-133820.jpg

Ik ben best tevreden, vind het er netjes uitzien tot zover. Nu de schouderband, de gesp en het klittenband nog…

20120304-134029.jpg

Het was mijn doel om de schoudertas deze week af te hebben, ook als onderdeel van #52projects, maar helaas is dat niet gelukt. Ik heb 2 dagen extra gewerkt omdat er zieken waren op het werk, en werk gaat toch voor op hobby. Ik vind wel dat ik deze week goed ben op geschoten en hoop volgende week de tas alsnog af te hebben.

6 reacties

  1. Mooi tassie doe je goed:-)

  2. Ziet er erg leuk uit! Knap gemaakt!

  3. wat leuk dat je dit allemaal doet Ayla!! ziet er gaaf uit allemaal!

  4. Wauw, wat onwijs gaaf! En wat doe je dat mooi! Ik zou ook echt dolgraag zo’n tas willen hebben. Als ik postzakken kan vinden….

  5. Postzakken zijn wel te vinden op marktplaats.
    Ik wil binnenkort een voorraadje zelf kopen, zodat i ook dingen van postzak kan maken op voorhand voor mijn Etsyshop.
    Maar kan natuurlijk ook op bestelling dan hoor!

  6. Pingback : Schoudertas deel 2 | Ayla's Wereld

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.