Ayla's Wereld

Met een blik vol verwachting, vol verwondering, kijk ik naar de wereld.

Etsy startersdag #hiergroeitiets

| 2 reacties

Vandaag, 31 maart waren ik, en veel andere etsiers te gast bij In de ruimte in Utrecht.
Daar vond vandaag de EtsyNL startersdag plaats, en dit hele weekend is er de #EtsyShowroom.
De Startersdag had een vol programma en daardoor was er helaas maar weinig tijd om met de Etsiers in de showroom een praatje te maken en goed rond te kijken.
Dat was dan wel weer gunstig voor mijn portemonnee.

20120331-231309.jpg
De dag begon met een lezing van de dames van @MamaMarketing.
Titel van de workshop was: “Start fishing in a small pond”.
Dat betekend: een niche kiezen, met een zo specifiek mogelijke doelgroep. Jezelf zichtbaar maken, en de mens achter je merk naar voren brengen. Daarbij kun je (en misschien moet je wel) gebruik maken van verschillende (social) media. Genoemd werden Twitter, Facebook, bloggen en persberichten. Wel erg belangrijk om de media en de manier van schrijven te gebruiken die bij je past. Hoe echter, dichter bij jezelf hoe beter.
Nou ben ik al aardig bekend met social media, dus was dit deel niet compleet nieuw, maar t heeft wel even aangestipt waar ik op zou kunnen letten.
Persberichten staan me op dit moment nog een beetje tegen, dat klinkt wel erg officieel en formeel.
Actiepunten waar ik wel wat mee kan die ik uit deze workshop gehaald heb:
– Gebruik maken van een contentkalender. De ene keer heb ik 4 blogposts in een week, maar vervolgens zo ook weken niks, en wat ik vandaag begreep is dat wat meer regelmaat daarin alleen maar ten goede komt.

De volgende lezing was van Monique Rhuggenaath over Etsy en Recht.
Daar werden voor mij wel wat vragen beantwoord over dingen die toch wel erg spannend zijn bij het openen van zo’n webshop. Wat ik vooral een fijn gevoel vond dat ze wat dingen noemde waar je gewoon even over nagedacht moet hebben, maar waar je niet persee actie op uit hoeft te zetten.
20120331-231316.jpg
Ook was ze best wel positief over het inschrijven bij de kamer van koophandel. Ik ben me al een tijdje aan het afvragen of ik me daar zou moeten inschrijven, en wat dat dan voor voor- (en na-)delen heeft. Monique heeft voor mij wel het een en ander duidelijk gemaakt, maar ik ben er nog niet helemaal uit.
Waar Monique ook op wees, en waar ik zelf al een goed gevoel bij had is dat service vaak veel meer kan oplossen dan recht op kan vangen. Het blijft toch een kwestie van gunnen aan elkaar (zoals dat ook in de Mama Marketing workshop al was uitgelegd).

Daarna was de workshop fotografie van Pinipiru.
Pinipiru liet foto’s zien van artikelen uit Etsy winkels en we bespraken met zijn allen wat deze foto’s bij ons opriepen. Leuke manier van inzicht vergaren vond ik! Want objectief naar je eigen foto’s kijken is best lastig als je er steeds tegenop ziet of je er blind op staart, maar ik vond het bekijken van andermans foto’s en die informatie dan voor mezelf op mijn eigen foto’s betrekken wel erg nuttig!
20120331-231322.jpg
Betekend wel dat ik toch binnenkort met iemand op een bewolkte dag naar buiten moet om mijn artikelen te fotograferen. Hier in huis is het toch erg lastig om het juiste licht te vangen.
En daarnaast betekend het dat ik me nog meer in photoshop moet gaan verdiepen (was al erg trots dat ik ermee kon knippen en plakken voor mijn banners en visitekaartjes) want foto’s nabewerken is een must.
Een goede foto lokt klanten je winkeltje in. Ook is via internet de foto het belangrijkst wat je hebt om de klant te laten zien, deze kan immers je artikel niet ‘zien’, voelen of ruiken.
(Ik ben me er trouwens van bewust dat de foto’s bij deze blogpost alles zijn wat op Etsy ‘niet mag’, slecht belicht, en met filter eroverheen enzo ­čÖé )

Als laatst was er een lezing over boekhouden door Rob van @bedrijfscijfers.
20120331-231017.jpg
Deze workshop startte iet wat rommelig, en ik was eerlijk gezegd mijn concentratie al een beetje kwijt zo aan t eind van die middag vol informatie. Wat ik wel interessant vond om te horen, is dat je je ook kunt laten inschrijven als micro-ondernemer, part-time ondernemer. Daar ga ik nog wel wat meer informatie over opzoeken.
Belangrijkste adviezen: Als kleine ondernemer heb je wel administratieplicht, maar als je ergens iets niet helemaal goed doet en er wordt naar gevraagd: Act blond.
En; rustig ademhalen, goed kauwen en kleine stukjes.
Fijn wel om te horen dat een excel bestand met de juiste info (minder dan je verwacht) al voldoende is voor je administratie, en dat hij een opzet hiervoor ook wel naar ons wil mailen ­čÖé

Na afloop nog een heleboel kaartjes uitgedeeld en gekregen. Die ga ik morgen of overmorgen eens doorspitten ­čÖé
Het was een hele leuke, leerzame, inspirerende dag die me wel het gevoel geeft dat ik nog even flink aan de slag moet, maar ook dat het haalbaar is, dat ik dat kan!

2 reacties

  1. Ik kon jammer genoeg niet naar Utrecht toe, maar leuk om je blog te lezen en zo toch geïnformeerd te worden over handige zaken. Bedankt!

  2. Pingback : Foto’s maken | Ayla's Wereld

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.