Ayla's Wereld

Met een blik vol verwachting, vol verwondering, kijk ik naar de wereld.

Creatieve Hobby en Handwerkdagen

| 1 reactie

Afgelopen zaterdag ben ik naar de Creatieve Hobby en Handwerkdagen in de Brabanthallen in Den Bosch geweest.
Heerlijk een paar uur kraampjes gestruind en heel veel leuke dingen gezien.
Ook een paar dingen waarvan ik dacht, is het dan nog wel handwerk? De ruim 10.000 euro kostende borduurmachine bijvoorbeeld. Patroon laden door middel van USB en dan doet het apparaat het werk.
En een paar dingen waarvan ik dacht, ok, leuk, maar wat is het doel ervan? Een piepschuim cupcake van bijna een halve meter bij een halve meter beplakt met ronde stukjes vilt.
Ik heb wel weer gemerkt dat ik creatief bezig zijn heel erg leuk vind, maar dat:
1. Ik graag zelf bedenk wat ik ga maken en hoe ik dat ga doen.
2. Dat wat ik ga maken ook nuttig moet zijn (en jawel, versiering is ook nuttig), ik zal niet gauw iets maken waarvan ik weet dat het in de weg gaat staan, maar wat niet echt een doel heeft (het piepschuim cupcakevoorbeeld)
3. Ik heb weer bevestigd dat ik het liefst werk met pure materialen. Katoen, en wol, en dat ik de kwaliteit moet voelen voor ik iets koop. Zal deze ook niet zo snel online bestellen. Het leuke van zo’n beurs is dus dat je juist van webwinkels aanbod kunt bekijken, en visitekaartjes kunt meenemen van winkels die mooie, leuke dingen hebben.

Ook leuk, zelf een visitekaartje afgeven aan iemand die ook dingen van postzakken maakt en ze online verkoopt.

En natuurlijk kon ik niet met lege handen naar huis, dus naast n stuk of 8 visitekaartjes heb ik ook nog wat lapjes gekocht.

Gecoat katoen.
20120319-202307.jpg

Het lijkt me leuk om deze stof te gebruiken voor toilettasjes, of om een verstevigde, vochtbestendige onderkant voor een tas van te maken.

3 lapjes van Amy Butler.
20120319-202258.jpg
Omdat het mooie kleuren zijn.

Eén reactie

  1. Beste,
    Ik heb ook ooit gecoate katoen gekocht op de hobbybeurs in Antwerpen. Maar in tegenstelling tot jou heb ik geen visitekaartje meegenomen. Vandaar dat ik op zoek ben naar de verkoper van al dat moois. Misschien kan u mij wel helpen.
    Alvast bedankt voor het lezen van mijn mailtje. Hopelijk hoor ik iets van u
    Warm 2016 gewenst. Vriendelijke groetjes, Yvette

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.